Francia fűszerek, melyek a francia parfümöktől sincsenek távol

A francia parfümök rajongói előtt nem kell bemutatnunk az érzést, amikor megérzed a parfüm illatát. A francia konyha szakértőjeként ezúttal a francia fűszerek és a francia parfümök esetleges rokonságát kutatjuk. Mutatjuk a felfedezéseinket.

Elbűvölő francia fűszerek

A keleti konyhákkal ellentétben, a francia konyhakultúrában a fűszerekkel nem ízesítik az ételt, hanem a fogás természetes aromáját kívánják vele hangsúlyozni.

Ezért olyan finom a francia konyha, és ezért olyan nehéz eltalálni a harmonikus hozzávalókat.

Ha francia recepteket keresel, akkor blogunkban találsz néhány francia ételt vegánra hangolva.

A francia konyhának van néhány olyan fűszernövénye, amely nélkülözhetetlen a legtöbb étel elkészítésénél. A három legfontosabb a tárkony, a kakukkfű és a turbolya.

A parfümök használatáról általában

A valódi parfümolaj az illat legtartósabb formája. Alkoholmentes, így ideális az alkoholra érzékeny bőrűeknek.

Francia fűszerek és az indiai parfümolajok kapcsolata
A francia fűszerek és az indiai parfümolajok mennyire állhatnak közel egymáshoz?

A farfümolajak használata komoly hagyományokkal rendelkezik a világ különféle tájain. A francia parfümök mellett, az indiai parfümolajak használata a legelterjedtebb, valamint az arab parfümolajak is közismertek.

A parfümöket fénytől, és hőtől óvni kell. Az ingadozó hőmérséklet és a fürdőszoba párájában való tárolása, az illat gyors romlását okozhatja.

A parfümolaj mennyisége egy adott illatban határozza meg azt, hogy az illat mennyi ideig lesz érezhető a bőrön, és természetesen ez nagyban befolyásolja az árát is.

Lehetnek-e a titkos francia parfümök receptjében francia fűszerek?

A parfümgyártás során felhasznált fűszerek közül a többség megtalálható a konyhában is. Ilyen a fahéj, szerecsendió, gyömbér, bors, sáfrány, koriander, vanília, ánizs, kardamom, tamarind, rózsabors.

Létezik olyan parfüm is, amely a chili paprikát is beépíti az összetevőibe! Az ilyen fűszeres parfümök illata többségük nagyon intenzív, egy pár csepp is elég belőlük, hogy egész nap végigkísérjenek bennünket.

Összegzés

A gasztronómia mindig is összekapcsolható volt a parfümökkel. Aki a felsorolt fűszereket kedveli, válasszon bátran a fűszeres illatú parfümökből, garantáltan „ízleni” fog!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük